AKTUELNO Više

Vučić opet predsjednik Srbije: Osvojio sam 59,9 odsto, uradio sam što niko nije

Prej tvteuta00:34 4 April 2022

Srbiji su danas održani opšti izbori na kojima su građani birali predsjednika države, kao i predstavnike u državnom i lokalnom parlamentu

Prema prvim preliminarnim informacijama, na današljim izborima u Srbiji ubjedljivo vodi Aleksandar Vučić. On je ponovo izabrana za predsjednika te zemlje.

Obraćanje Vučića:

Procenjujemo da je na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi, dakle najveći broj ljudi u poslednje vrijeme. Sem bespotrebnih tenzija jer je neko želio da napravi provleme, suštinski je sve prošlo u najboljem redu i miru. Kada neko nosi sigurne spiskove, to nit je zabranjeno niti bilo šta slično, kao i o tome ko ide kod bolesnih ljudi, ali to su sitnice. Želim da čestitam svim političkim takmacima- rekao je Vučić  u obraćanju nakon izbora.

-Srbija će morati da se odluči kako i na koji način će u budućnosti. Što se tiče stranke koju vodim, nemam sumnje da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena. Onima kojima je sve lako u kampanji, za nih svakako neće biti mjesta u Vladi. To važi Vladu Republike Srbije i gradsku vlast- naglasio je Vučić.

On je saopštio i rezultate SNS-a o parlamentarnim izborima.

  • 1

    Radio