AKTUELNO Više

Vrtići počeli sa radom, zadovoljavajući broj djece

Prej tvteuta11:43 13 April 2021

Od dvanaestog aprila vrtići u Ulcinju ponovo su otpočeli sa radom, na zadovoljstvo i radost i roditelja i djece. U Javnoj predškolskoj ustanovi „Solidarnost“ spremno su dočekali ovu odluku, a bezbjednost djece u vrtiću je kao i ranije, na maksimalnom nivou.

„Jedva smo čekali da počnemo sa radom, jer su svi željno iščekivali ponovno otvaranje vrtića. Brojnost djece u vrtićima je veća, ta se brojka kreće od 80 do 100 djece, a i dalje imamo roditelje koji se interesuju za upis djece u vrtić“, kazala je direktorica JPU „Solidarnost“ Ivana Popović.

U primarnu kategoriju stanovništva za vakcinaciju protiv koronavirusa su i u radnici u prosveti, te je tako nekoliko medicinskih radnika u vrtićima već primilo prve vakcine, a uskoro se očekuje vakcinacija i vaspitača. Vrata vrtića otvorena su za svu djecu koja žele da borave u vrtiću, a iz ove ustanove se nadaju da će se u narednom periodu povećati broj djece uzimajući u obzir stabilizaciju epidemiološke situacije. Ako uslovi to budu dozvolili, prema riječima Popovićeve,  nadaju se da će uskoro biti i i u prilici da organizuju nekoliko priredbi koje su zbog pandemije izostale.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio