Aktuale Më shumë

Vrasja e Momçillo Gjurishiq i kalon Shqipërisë

Prej tvteuta16:58, 26 Nëntor 2022

Rasti i vrasjes së rëndë të Momçilo Gjurishiq (69), i cili u ekzekutua në lokalin e tij në Ulqin më 4 qershor të vitit të kaluar, i është dorëzuar organeve kompetente gjyqësore të Shqipërisë për veprime të mëtejshme, kanë njoftuar për “Vijesti” nga  Prokuroria e Lartë e Shtetit.

Vetëm katër muaj pas vrasjes së rëndë të Gjurishiq, oficerët e Sektorit të Antikrimit së bashku me kolegët e tyre nga Qendra e Sigurimit të Tivarit kanë bërë kallëzim penal ndaj dy shtetasve shqiptarë, Vinscek Piroli (34) dhe Dorjan Lala (35), të dyshuar  për kryerjen e kësaj vepre të krimit të rëndë. Në konferencën për media, Drejtoria e Policisë tha në atë kohë se sendet e gjetura janë përdorur në vrasje dhe se është zbuluar drejtimi i arratisjes së të dyshuarve. Ai shtoi se autorët janë identifikuar gjatë hetimit dhe se kolegët e tyre nga Shqipëria, pasi kanë kontrolluar provat, kanë konfirmuar dyshimet e tyre. U konstatua se autori i drejtpërdrejtë i vrasjes ishte Vinscek Piroli.

Sipas informacioneve jozyrtare të “Vijesti”, vrasja Gjurishiq lidhet me vrasjen e kosovarit Beqa Likaj në mars të vitit 2017 në Ulqin, për të cilën ishte dënuar djali i i të ndjerit Gjurishiq, Savo. Në atë kohë, Drejtoria e Policisë tha se një nga pistat e hetimeve ishte edhe ajo e vrasjes me motivin e gjakmarrjes, por se këtë nuk mund ta pohonin me vendosmëri.

  • 1

    Radio