DRUŠTVO Više

Volonteri pozivaju davaoce smještaja i humane ljude da prihvate ukrajinske izbjeglice u Ulcinju

Prej tvteuta10:40 8 Mart 2022

Obzirom na veliki broj izbjeglica koji već nekoliko dana napušta Ukrajinu, volonteri i rezidenti iz Ulcinja uz pomoć Opštine Ulcinj objavljuju poziv davaocima smještaja, vlasnicima hotela, apartmana, seoskih imanja da pomognu oko smještaja izbjeglica.

„Dragi Ulcinjani, uskoro u naš grad stižu porodice koje bježe od rata u Ukrajini. Mi im možemo pomoći da preguraju težak period, tako što ćemo im pružiti potrebnu brigu i podršku. Pozivamo vlasnike hotela, apartmana, seoskih imanja da pomognu oko smještaja raseljenih lica“, navodi se u saopštenju dostavljenom TV Teuta.
Volonteri koji su nam se obratili su nam kazali da će u toku narednih dana biti poznati detalji humanitarne akcije, koja će se organizovati u Ulcinju. Takođe, dodaje se da je u toku potraga za poslovnim prostorom u gradu gdje bi se skladištila i distribuirala humanitarna pomoć za izbjeglice.

„Pozivamo i vlasnike lokala, restorana, pekara da se priključe humanitarnoj akciji. Molimo vas, ne budite ravnodušni. Izbjeglice su uglavnom žene sa malom djecom i osobe starijeg uzrasta“, zaključuje se u saopštenju.
Kontakt telefoni za informacije i pomoć (VIBER):
067-138-067; 069-729 – 735

  • 1

    Radio