SliderMN Više

Vojska počinje radove na podizanju dine na Adi, država i dalje bez prave strategije zaštite ostrva

Prej tvteuta14:30 24 Januar 2023

Nedavne vremenske neprilike koje su pogodile i obalu naše zemlje, ponovo su nanijele štetu objektima na Adi Bojani. Nakon prestanka padavina i juga, Vojska Crne Gore dopremila je mehanizaciju, a narednih dana očekuju se radovi u vidu nasipanja nove zaštitne dine na plaži. To je u jutarnjem programu potvrdio direktor HTP „Ulcinjska rivijera“ Bojan Đakonović.

„Proteklih deset dana zbog nevremena se nije moglo pristupiti radovima na Adi, međutim, vojska je od juče počela sa postavljanjem vještačke dine ispred objekata „Ulcinjske rivijere“, i možemo reći da je stanje trenutno donekle zadovoljavajuće u odnosu na prethodno nevrijeme, te se nadam da ćemo narednu sezonu dočekati spremni i bez nekih većih šteta“, kazao je Đakonović.

Dina će biti dugačka 400 metara i visine oko dva metra. Đakonović je za TV Teuta potvrdio da Vlada do sada nije našla pravo, trajno rješenje za problem erozije i nestanka plaže.

„Problem je u percepciji naših nadležnih organa, koji pomoć Adi vide kao pomoć hotelskom preduzeću, međutim, ne radi se o tome, već o čuvanju ostrva Ada Bojana. Znamo da je Ada Bojana biser crnogorske obale sa posebnom ponudom koju nema niko u Crnoj Gori, i svakako da je snažnija pomoć neophodna, i od strane Vlade i ministarstva“, smatra Đakonović.

U intervjuu ispod poslušajte i kakva je godina za nama bila za ovo turističko preduzeće, ali i kako planiraju da obilježe 50 godina od osnivanja ovog jedinstvenog nudističkog kompleksa.

 

  • 1

    Radio