SliderMN Više

Vlasnici taksi brodova voziće besplatno školarce iz Ulcinja

Prej tvteuta14:22 23 Avgust 2022

Iako mnogi naši sugrađani žive od mora i naše obale, veliki procenat mlađih  sugrađana nikada se nije vozilo plovilom, bilo da je čamac, putnički brod, ili nešto drugo. A kada se rodi jedna lijepa ideja, i nađe nekoliko voljnih ljudi, stvaraju se lijepe priče. Naime, vlasnici brodova na Maloj plaži koji ljeti prevoze putnike od Pristana do Velike plaže i Ade, pokrenuli su inicijativu da školarcima osnovnih škola iz svih krajeva Ulcinja omoguće besplatnu vožnju brodom.

„Razmišljali smo da nešto napravimo za djecu, vidjeli smo da se dosta djece nije nikad vozilo čamcem, pa smo došli na ideju da to uradimo u prvoj sedmici septembra, kada djeca krenu u školu. To želimo da napravimo za svu djecu iz osnovnih škola u Ulcinju“, kazao je vlasnik taksi broda Sabahudin Voglić.

Voglić

Voglić poziva uprave škola i nastavnike da im pomognu u organizaciji ovih izleta na vodi, kako bi za kratak period uspjeli da provozaju sve učenike.

„Najbolje bi bilo da nam se direktori i nastavnici obrate i da se oni organizuju, da ne bi dolazio razred po razred.Lakše bi i brže išlo da dođu veće grupe, a već su nam se javili iz škole u Vladimiru“, kaže Voglić.

Vožnje će biti potpuno besplate, a na pitanje šta je navelo vlasnike taksi plovila na ovu ideju, Voglić kaže da je žalosno da djeca žive u primorskom gradu a da se nisu vozili brodom, ili vidjeli svoj zavičaj sa mora, a ovaj izlet na vodi jedna je vrsta poklona svoj djeci Ulcinja.

Više o ovoj inicijativi, pogledajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinj“, od 20 i 30.

  • 1

    Radio