TURIZËM Više

Vlasnici restorana na Adi Bojani spremni da bojkotuju tender

Prej tvteuta13:59 19 Mart 2019

Nakon objavljivanja novog kataloga i izmjena u cjenovniku „Morskog dobra“, Udruženje restorana Ade Bojane reagovalo je zbog, kako tvrde, ogromnih razlika u novim cijenama, koje prema njima nemaju nikakvo opravdanje. Predsjednica Udruženja Valentina Bogojević tvrdi da su nakon sastanaka u Opštini i u  JP „Morsko dobro“ stekli utisak da ni u jednoj instituciji nemaju sluha za njihove probleme, ali „da su  isti tu kada treba da se uzimaju pare od Bojane“. 

„Predsjednik Borda direktora  Džaudet Cakuli nam je prvo kazao da nije informisan o novom cjenovniku, koji ujedno nije ni bio transparentan, da bi nakon toga rekao da su cijene minimalno izmijenjene. Složićete se da gotovo duple veće cijene nikako  nijesu  minimalne“, tvrdi Bogojevićeva. 

Uskoro se očekuje objavljivanje tendera za područje „Morskog dobra“ koji će važiti narednih pet godina. Bogojevićeva tvrdi da ne očekuju da će ih neko iz „Morskog dobra“ pozvati i konsultovati oko izmjena i eventualnih prijedloga. Spremni su, u suprotnom,  i da bojkotuju tender.

„Ići ćemo dokle god treba. Ako bude neophodno ispitaćemo sve odluke „Morskog dobra“ koje su do sada donijete. Ovakve cijene su neizdržive“, zaključuje Bogojević. 

Od gotovo pola miliona eura koliko je prihodovalo „Morsko dobro“ u Ulcinju, vlasnici tvrde da nijedan euro investicija nije uložen za poboljšanje uslova rada i turističke ponude Ade Bojane, već da su vlasnici restorana prinuđeni da se sami snalaze za funkcionisanje turističke sezone. 

  • 1

    Radio