AKTUELNO Više

Vlasnici fitness centara i teretana traže otvaranje objekata

Prej tvteuta15:06 6 April 2021

Šesti april se obilježava kao  Međunarodni dan fizičke aktivnosti, ali i ove  baš kao i prethodne godine, fitness centri i teretane u Crnoj Gori su zatvorene. Gotovo dva mjeseca od posljednjeg zatvaranja, vlasnicima fitness centara I teretana ponestaje strpljenja, te od nadležnih traže popuštanje mjera kojim bi se njihov rad omogućio.

„Već godinu dana ne radimo kako treba. Situacija je teška, većina kolega živi od ovog posla, teretane su prazne i to nam teško pada. Naučili smo da radimo sa ljudima i da im pomažemo u održavanju zdravog života“, ocjenjuje fitness i crossfit instruktor i vlasnik fitness centra Jasmin Hot.

Dok su nadležni dozvoljavali obavljanje pojedinačnih I djelimičnih grupnih treninga, na snazi su bile stroge mjere koje su uključivale treniranje sa maskama, određenom distancom i pojačanom higijenom. Fitness instruktori bi i  pod takvim strogim mjerama voljeli da mogu da rade. Nadaju se da bi se novim popuštanjem mjera djelimično omogućilo otvaranje njihovih objekata, jer tvrde da teretane I fitness centri nijesu potencijalna mjesta širenja zaraze.

„Nadamo se da bi nam  od sjutra Ministarstvo zdravlja dozvolilo rad, i tvrdim da se niko nije zarazio u fitness centrima i teretanama, što potvrđuju i kolege iz drugih gradova. Što se tiče poštovanja mjera, mi smo u mogućnosti da ispunimo sve što nadležni od nas traže, pa čak i strožije mjere od prethodnih, samo nek nas puste da radimo“, poručuje Hot.

Ranije ovog mjeseca, iz bodibilding i fitnes saveza Crne Gore poručili su da su spremni na svaku vrstu saradnje koja bi doprinijela normalizaciji funkcionisanja i rada teretana i fitness centara, kako bi se prevazišla teška situacija u kojoj se trenutno nalaze.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio