AKTUELNO Više

Vlasnici diskoteka ogorčeni – zbog Budve zatvaraju lokale u Ulcinju

Prej tvteuta15:36 23 Jul 2021

Zbog novih epidemioloških mjera koje je donio Savjet za borbu protiv koronavirusa, vlasnici diskoteka do 2. avgusta stavljaju ključ u bravu svojih lokala, i to u špicu sezone, u danima kada u Ulcinju boravi više desetina hiljada gostiju.

Vlasnici noćnih klubova i diskoteka nemaju razumijevanja za ovakvu odluku u danima kada bi trebali da najbolje rade, te smatraju da nijedan grad ne bi smio da ispašta zbog loše epidemiološke situacije u drugom.

„Ovo će mnogo loše uticati na naš rad. Situacija u Ulcinju je dobra, i ne znam zašto zbog Budve, Kotora ili nekog drugog grada mora da ispašta drugi. Bolje da su nam pred sezonu rekli da ne otvaramo lokale, umjesto što smo platili sve komunalije, uložili ogromne pare, radnike. Sad kad smo počeli da radimo i da dođemo na nulu, oni nas zatvaraju“, kazao je jedan od vlasnika noćnih klubova, poznati ulcinjski ugostitelj Jakup  – Kupo Fici, dodavši da smatra da ni ugostitelji nijesu složni među sobom, i smatra da nedostaje ujedinjenost u ovakvim situacijama.

Još jedan vlasnik  noćnog kluba na Maloj plaži u telefonskom razgovoru za TV Teuta kazao  je da su oni već drugu godinu za redom u minusu, te da ne razumiju zašto se ovakve mjere uvode za sve gradove u Crnoj Gori, ako je situacija loša samo u Budvi. Naš sagovornik je kazao da se oni suočavaju sa poteškoćama sa radnom snagom i inspekcijama, te i da ne znaju kako će zadržati radnike koji neće raditi narednih desetak dana, a neizvjesno je i da li će se do kraja sezone otvarati. „Bez omladine nema ni sezone, što smo se uvjerili i prošle godine“, dodaje naš sagovornik.

Prema ranijim najavama organizatora nekih muzičkih događaja na Velikoj plaži, u prvim danima avgusta bili su zakazani nastupi i veliki muzički događaji, a da li će doći do njihovog odlaganja nakon 2. avgusta ostaje da se vidi. U međuvremenu, vlasnici noćnih klubova našoj redakciji nezvanično su najavili proteste zbog ove odluke.

S. Vukčević

  • 1

    Radio