SPORT Više

Vladimir Mihailović najbolji košarkaš u 2022.

Prej tvteuta09:09 16 Decembar 2022

Vladimir Mihailović, igrač KK Mornar Barsko zlato, i Marija Leković, Baranka u dresu KK Budućnost Bemax, najbolji su košarkaš i košarkašica, u tradicionalnom izboru KSCG.

Mihailović je dao doprinos dobrim nastupima Mornar u ABA ligi, ali i reprezentaciji.

Lekovićeva, iako ima tek 19 godina, jedna je od lidera Budućnost Bemaksa, koja je bez poraza ove sezone u svim takmičenjima.

Igrala je i za seniorsku reprezentaciju, a mladu selekciju vodila je do zlata na B prvenstvu Evrope u Skoplju.

Najbolja košarkašica u inostranstvu je Jelena Dubljević, kapitenka seniorske reprezentacije, dok je isto priznanje u muškoj konkurenciji pripalo članu Valensije Bojanu Dubljeviću.

Najbolja mlada košarkašica je Zorana Radonjić, članica Budućnost Bemaksa i seniorske reprezentacije. Sa mladom reprezentacijom osvojila je zlato na šampionatu u Skoplju.

Najbolji mladi košarkaš je Zoran Vučeljić, član SC Derbija i mlade selekcije. Bio je dio i seniorske reprezentacije na EP.

Priznanje za najboljeg trenera, koje nosi ime čuvenog Gorana Polija Bojanića, dobio je Dušan Dubljević, selektor muške mlade reprezentacije.

I ostale mlađe selekcije bile su na nivou, a pioniri su slavili na šampionatu u Sloveniji.

Seniorke su slavile u Danskoj, kada je to bilo najpotrebnije za plasman na EP. Bilo je mnogo lijepih trenutaka koje ćemo pamtiti – rekao je predsjednik saveza Nikola Peković.

  • 1

    Radio