SliderMN Više

Vlada: Što prije izgraditi vještačke dine

Prej tvteuta09:43 8 Novembar 2022

Vlada Crne Gore zadužila je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPG) da u što kraćem roku pokrene projekat izgradnje vještačkih dina, odnosno nasipa, kao privremene sezonske mjere za zaštitu plaže na Adi Bojani, navodi se u Informaciji o trenutnom stanju i potrebi sprovođenja kratkoročnih mjera izgradnje vještačkih nasipa-dina radi prevencije štete imovini HTP Ulcinjska rivijera izazvane erozijom na Adi Bojani i obezbjeđivanja uslova za narednu turističku sezonu koju je Vlada usvojila.

„Zadužuje se MEPG da u što kraćem roku pokrene projekat izgradnje vještačkih dina, odnosno nasipa, kao privremene sezonske mjere za zaštitu plaže na Adi Bojani, u realizaciji i iz sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, shodno programskom zadatku koji je korišćen prilikom izvođenja radova 2021. godine, kroz valorizaciju materijala deponovanog na Adi Bojani“,navedeno je u informaciji.

Takođe, zaduženi su svi nadležni organi državne uprave da izvijeste Vladu do 31. decembra 2022.  o daljim aktivnostima koje planiraju da sprovedu s ciljem predlaganja dugoročnijih rješenja za pitanje erozije Ade Bojane

  • 1

    Radio