Kulturë Më shumë

Vizitë e dobët në muzeun e Ulqinit

Prej tvteuta14:52, 1 Tetor 2015

Pas përfundimit të sezonit turistik, ne vizituam muzeun në Kalanë e Ulqinit ku vërejtëm se tashmë mbizotëron një qetësi, kjo si treguese e faktit se qytetarët e Komunës së Ulqinit nuk shfaqin interes ndaj këtij monumenti kulturorë. Anton Lulgjuraj u shpreh se numri i vizitorve është në rënije, por që ende keni turistë nga Polonia, Çekia edhe disa vende tjera të Europës.
Se sa efektiv po rezulton digjitalizimi i muzeut Lulgjuraj shprehet se turistët janë të kënaqur me audioguidën edhe se ky sistem është mjaft pozitivë, pasi ai i ofron afër me muzeun dhe traditën e Ulqinit.
Nga numri i ulët i vizitueshmërisë së muzeut nga qytetarët e Komunës së Ulqinit flet në njëfarë mënyre se ne nuk jemi të interesuar për vet kulturën dhe historinë tonë.

  • 1

    Radio