AKTUELNO Više

Više desetina vjernika klanjalo Bajram u džamiji Selimija

Prej tvteuta09:18 20 Jul 2021

U Islamskom kulturnom centru u Baru, jutros je klanjan Bajram namaz povodom najvećeg praznika Kurban Bajrama. Više desetina vjernika prisustvovalo je vjerskom obredu, a namaz je predvodio barski imam Mujdin Miljaimi.

„Bajramska poruka je glasna. Molimo Alaha da na ovaj dan primi Bajram namaz svima koji su klanjali, i da primi kurbane za sve one koji su ih uzeli ili žele, kao i oni koji su poklonili kurbane Medresi „Mehmed Fatih“ u Tuzima. Od srca Vam želim i čestitam ovaj veliki praznik, da ga provedete sa svojim porodicama, komšijama, rodbinom, prijateljima. Božji poslanik je rekao da širimo optimizam, a to je lijepa riječ. Zato, širite optimizam, posebno u ovim blagdanima. U svoje ime, i u ime Medžlisa Islamskog centra Bar i Sabora Islamske zajednice Crne Gore, vjernicima islamske vjeroispovijesti, Ulcinja, Crne Gore, dijaspore, i u svijetu, neka Vam bude Bajram Šerif Mubarek Olsun. Srećan Bajram“, kazao je barski imam Mujdin Miljaimi.

Među vjernicima koji su klanjali Bajram u Selimiji, bilo je i puno poznatih lica, a među njima i visoki funkcioner Bošnjačke stranke Suljo Mustafić, kao i dobročinitelj i privrednik Hajriz – Hačko Brčvak.

„ Bajramska poruka je jednostavna, da jedni druge volimo, da praštamo jedni drugima, kako mi želimo da Gospodar nama oprosti, tako i mi moramo drugom oprostiti. To je važno u ovim danima. Svim muslimanima u Crnoj Gori i Svijetu neka je Bajram Šerif Mubarek Olsun“, kazao je Brčvak.

S. Vukčević

  • 1

    Radio