TURIZAM Više

(VIDEO) Od marta 2023. kreće turistička inspekcija, cilj povećanje naplate taksi i bolja priprema za sezonu

Prej tvteuta13:50 1 Oktobar 2022

Budžet Turističke organizacije Ulcinj u najvećoj mjeri puni se naplatom boravišne takse, koja je, nažalost, i ove godine bila tek na nivou od nekih 30 odsto. Direktor TO Ulcinj Ćazim Hodžić, kazao je da su neke obaveze iz 2020. i  2021. stigle na naplatu ove godine, dodavši da je zatekao budžet od nekih 600 – 700 hiljada eura, od čega je realizovano nekih 80%.

„Ta sredstva su nedovoljna, ostalo je nekih 20% novca od budžeta, ostali su neplaćene neke obaveze i doprinosi od ranijih godina, i sada smo u nekom reprogramu. Moram da pohvalim sekretara za finansije i predsjednika opštine, koji žele da pomažu turističkoj organizaciji. Sekretar za budžet i finansije Arijan Murati je na prvom sastanku obećao da će se podići kaznene odredbe, i najavio je da bi od marta naredne godine turistička inspekcija krenula u kontrole“, kazao je Hodžić.

On je dodao da najvjerovatnije neće podići cijenu boravišne takse, koja je među najnižim u Crnoj Gori. Do sada je, kako kaže, održao sastanke sa predstavnicima medija iz Ulcinja, turističkim vodičima kao i privrednicima, vlasnicima manjih i većih hotela i zakupaca plaža, dok će naredni sastanak održati sa vlasnicima manjih smještaja.

„Plan za narednu sezonu treba da se radi u ovom periodu, do novembra moramo imati plan za 2023. godinu, i onda krećemo sa aktivnostima,“ ocijenio je Hodžić.

Poslušajte, između ostalog, kako Hodžić komentariše neke tradicionalne probleme koji muče Ulcinj u toku turističke sezone, ali i kakva će biti politika TO Ulcinj u narednom periodu.

  • 1

    Radio