SliderMN Više

(VIDEO) Kajteri uživali u vjetrovitom danu, neki oborili i lične rekorde

Prej tvteuta15:32 27 Septembar 2022

Posljednje septembarske dane avanturisti i ljubitelji kajtova mogu iskoristiti za savladavanje vjetra, koji je  upravo u ponedjeljak duvao izuzetno jakim intenzitetom pogodovao je iskusnim kajterima na Velikoj plaži. Jedan od onih koji su upravo juče postavili i svoje lične rekorde na kajtu je vlasnik jedne od kajt plaža Miljan Latković, zabilježivši skok od 14 metara.

„Za nas koji smo malo  iskusniji zadovoljstvo je kad je jači vjetar, juče je duvao vjetar od 26,7 čvorova. Osjećaj kad se podigneš visoko je sjajan, uživam“, kaže Latković.

snimak: privatna arhiva

Gotovo cijelo ljeto prošlo je bez jačeg juga, a onaj koji je duvao u ponedjeljak bio je jedan od ekstremenijih dana u ovom dijelu godine, što su kajteri iskoristili. U toku sezone uslovi za kajt surf na Velikoj plaži bili su idealni,  a u ovim posljednjim danima septembra mogu se vidjeti rijetki kajteri koji iskorišćavaju vjetar za izlazak na more.

Kajt kao sport sve je popularniji među našim sugrađanima, koji su se zaljubili u ovaj sport,što je svakako dobar znak da će kajt surf u Ulcinju sve više dobijati na značaju i popularnosti.

Priču sa Velike plaže pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio