REGION/Svijet Više

*VIDEO* Bio je jedna od najvećih pjevačkih zvijezda 90-ih, a sada ide u zatvor na 30 godina

Prej tvteuta01:13 30 Jun 2022

PJEVAČ R. Kelly danas je, nakon više od dva desetljeća optužbi za seksualno zlostavljanje i podmićivanje, osuđen na 30 godina zatvora zbog vođenja lanca prostitucije i reketarenja.

Sutkinja Ann M. Donnelly mu je izrekla kaznu unatoč zahtjevu njegovih branitelja da ga se osudi na 10 godina zatvora. Kelly je svoju kaznu saznao nakon što su njegove žrtve opisale kako ih je napao i na koji način je zavodio obožavateljice. Devet žena i dva muškarca opisali su detaljno kako ih je R. Kelly seksualno zlostavljao i ponižavao.
Pjevač je prošle godine proglašen krivim, a svjedoci su rekli da su se žrtve nadale da će im pomoći u karijeri, a zapravo je od njih tražio apsolutnu poslušnost.

„Zaključajte ga i bacite ključ“

Špekuliralo se da bi Kelly mogao dobiti 25 godina zatvora, no neke od žrtava javno su progovorile kako smatraju da bi takva kazna bila premala.

„Jako je dugo uništavao živote ljudi, mnoge živote.  Mi moramo živjeti s tim zauvijek, to neće tek tako nestati. Zatvorite ga doživotno, zaključajte ga i bacite ključ“, rekla je za medije ranije Lizzette Martinez.

Kelly, punog imena Robert Sylvester Kelly, američka je R&B zvijezda najpoznatija po hit pjesmi I Believe I Can Fly, za koju je osvojio čak tri Grammyja. Tijekom 90-ih godina imao je više hitova na top 40 ljestvicama nego bilo koji drugi izvođač.

 

  • 1

    Radio