AKTUELNO Više

*VIDEO* Abazović: Svjedočimo paklu ratnog razaranja, molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine

Prej tvteuta14:48 15 Jun 2022

Premijer Dritan Abazović i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog borave u zvaničnoj posjeti Kijevu, gdje su prvog dana posjete obišli Irpin i Borodjanku, mjesta na periferiji Kijeva koja su razorena na početku invazije.

“Odmah nakon dolaska posjetili smo Borodjanka, grad koji je razoren na početku invazije. Svjedočimo paklu ratnog razaranja. Zajedno sa Ramom molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine”, naveo je Abazović.

Delegacije Crne Gore i Albanije dočekali su predstavnici lokalnih samouprava: šef kijevske regionalne državne administracie Oleksij Kuleba, predsjednik gradske opštine Borodjanka Georgij Jerko i sekretarka lokalne skupštine Irpina Makeva Anžela, koji su im, kako je saopšteno iz Vlade, predočili kroz šta su sve njihovi sugrađani prošli u prethodnom periodu i kakvu su štetu pretrpjeli gradovi.

U Irpinu je razoreno 1.100 domaćinstava, građani su dominantno napustili svoje domove, a infrastruktura gotovo potpuno uništena.

“Saosjećamo sa Ukrajinom zbog brojnih gubitaka života i patnje kroz koju prolaze mjesecima. Svjedočimo paklu ratnog razaranja. Molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine”, poručio je Abazović.

  • 1

    Radio