Politikë Më shumë

Veteqeverisjet lokale te inicojne planet lokale per mbrojtjen e te drejtave te njeriut

Prej tvteuta20:16, 18 Korrik 2019

Ministria per te drejtat  e njeritu dhe te pakicave  ka organizuar tryeze te rrumbullaket  me titull „Te drejtat e njeriut dhe standardet e BE-se-roli i veteqeverisjes lokale”.  Me kete rast jane prezantuar kornizat ligjore dhe strategjike te ministrise, te cilat veteqeverisjet lokale duhet ti implementojne ne planet e veta te aksioneve. Drejtoresha gjenerale e drejtorise per avancimin dhe mbrojtjen e te drejtave dhe lirive te njeriut, Blanka Radosheviq – Maroviq ka deklaruar se ndryshimet ne legjislacion ne fushen e mbrojtjes nga diskriminimi jane ceshtje e rendesishme per permbushjen e kushteve te anetaresimit  ne BE dhe i tere fokusi tani eshte tek keto ligje.

  • 1

    Radio