AKTUELNO Više

Vesni Medenici ukinut pritvor

Prej tvteuta11:24 11 Novembar 2022

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, koja se šest i po mjeseci nalazi u Istražnom zatvoru, ukinut je pritvor, kazao je za CdM njen advokat Zdravko Begović. Njen sin Miloš Medenica, koji je označen kao organizator kriminalne organizacije, ostaje u pritvoru.

Begović ističe da je odluku o ukidanju pritvora donio Viši sud nakon njegove žalbe Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim je Medenici bio produžen boravak u Istražnom zatvoru.

“Viši sud je danas donio rješenje kojim se Vesni Medenici ukida pritvor jer ne postoji eventualna opasnost od bjekstva, kako je to ranije Viši sud smatrao u prvobitnom rješenju. Ona će za pola sata iz Istražnog zatvora biti puštena na slobodu, dok se obave tehničke stvari i primi rješenje Višeg suda u Istražni zatvor”, kazao je CdM-u Begović.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Medenicu da je bila dio kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš, a koja se sumnjiči za više krivičnih djela – krijumčarenje, davanje mita i primanje mita, protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja i prodaju droge.

Kontrola optužnice Specijalnog državnog tužilaštva protiv Vesne Medenice zakazana je za 17. novembar.

Osim Medenice, optužnica je podignuta i protiv njenog sina Miloša, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i “Kopad Company“ DOO Nikšić…

  • 1

    Radio