Aktuale Më shumë

“Veshja e nusënisë Krajane” libri më i ri i autorit Hamid Alaj

Prej tvteuta18:38, 4 Gusht 2022

Gjatë Javës në Krajë , u mbajtë promovimi i librit “VESHJA E NUSËNISË KRAJANE”, është libri më i ri i autorit Hamid Alaj ,i cili merret me veshjen e nusërisë në trevën e Krajës.

Libri është një studim për veshjet tradicionale të zonës së Krajës. Veshjet kombëtare e tradicionale vishen për të shfaqur identitetin kombëtar dhe atë kulturor të një populli. Ato përveç që përfaqësojnë një komb në tërësi, herë përfaqësojnë edhe një trevë apo një zonë të vogël rajonale, nëpër periudha të ndryshme kohore.

  • 1

    Radio