SliderMN Više

Velja Gorana između života i kamenoloma – u petak javna rasprava o elaboratu

Prej tvteuta15:22 13 Septembar 2022

Mještani Velje Gorane ponovo su se okupili kako bi nadležnima poslali još jednom apel ali i zahjev da spriječe otvaranje kamenoloma nadomak njihovih kuća. Revoltirani nedostatkom interesovanja i sluha za njihove probleme, najavljuju nastavak borbe protiv  namjere barske firme Trojan da otvori kamenolom u  pograničnom dijelu barske i ulcinjske opštine.

Za petak 16. septembar najavljeno je održavanje Javne rasprave o elaboratu procjene na uticaj na životnu sredinu za izgradnju kamenoloma, te ovim putem pozivaju svoje komšije i saborce u borbi protiv ovog projekta da im se pridruže kako bi ponovili svoj stav jasno i javno. Istovremeno, tvrde da je cijeli elaborat urađen na sumnjiv način, što ih je dodatno zabrinulo.

“ Ovim putem pozivamo sve mještane Velje Gorane, Mrkojevića i Bara, da se pojave na javnoj raspravi u petak u 10 sati u hotelu „Franca“ gdje ćemo civilizovano, građanski dokazati da je ovo zapravo loše po nas. Naš pravni zastupnik je našao jako puno elemenata i argumenata zašto ovo sa pravne strane nije kako treba i da se nije ispoštovao zakon u nekoliko stavki.. Elaborat se uradio u periodu od dvije godine, a posljednji put smo bili na sastanku   kod Agencije za zaštitu životne sredine bili u maju, gdje nam je to i rečeno, a mi smo već u septembru dobili odrađen elaborat na trista i nešto stranica“, kazala je za TV Teeuta jedna od mještanki Velje Gorane Edina Osmanović.

Mještani Velje Gorane poručuju i drugim sugrađanima da ih ista sudbina može zadesiti kad tad ako se dozvoli otvaranje kamenoloma na ovom lokalitetu.

Više o priči iz Velje Gorane pogledajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

 

  • 1

    Radio