Aktuale Më shumë

Vazhdojnë rezultatet katastrofale të nxënësave tonë në vlersimin PISA

Prej tvteuta15:31, 6 Dhjetor 2016

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) ka publikuar reszultatet e testeve PISA për nxënësit deri në moshën 15 vjeçare të kryera në 72 vende në mbarë botën. Singapori, Japonia dhe Estonia sipas këtij vlerësimi kanë sistemin më të mirë edukativ në botë, pasi nxënësit e tyre janë treguar më të suksesshmit.

Nga vendet e rajonit më së miri ndohet Sllovendia e renditur  e 13, kurse vendet e tjera përveç Kroacisë kanë treguar rezultate tejet të dobëta. Më së mir ndodhet Shqipëria në vendin e 52m me një trend përsmirsimi të rezultateve nga vitet e kaluara, kurse Mali i Zi në vendin 60-të, ka vazhduar me rezultate të dobëta. Për herë të parë në këtë testim kanë marrë pjesë edhe Maqedonia dhe Kosova , nxënësit e të ciëve janë treguar më të dobitit, duke zënë vendin e 69 he 70.

  • 1

    Radio