AKTUELNO Više

Vaspitno-obrazovne ustanove zatvorene do 1. aprila, bez  totalnog zaključavanja

Prej tvteuta15:39 24 Mart 2021

Sve vaspitno – obrazovne ustanove u Crnoj Gori biće zatvorene do 1. aprila, rečeno je današnjoj press konferenciji IJZ, na kojoj je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović i epidemiolog Marija Božović. Nove strožije mjere su zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedene za Berane i Šavnik.

Statistički podaci pokazuju da je u KCCG za 5% smanjen broj  hospitalizovanih dok je  za 20% smanjen broj životno ugroženih pacijenata. To je potvrdila direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović.

Ministar Jakov Milatović kazao je da je zabilježen pozitivan trend pada novooboljelih, te I da u Vladi smatraju  da će se ostvariti projektovana  sezona, od oko 55-60 odsto realizacije. Milatović je poručio da je cilj da se vakciniše do 400.000 stanovnika.

Što se tiče broja novooboljelih u Crnoj Gori,u toku posljednja 24 sata  registrovana su 434 nova slučaja a preminula su još četiri pacijenta, tri iz Nikšića i jedan iz Berana. U Ulcinju je još 15 novih slučajeva koronavirusa, dok je aktivno 307 slučaja.  Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 7694, dok je do 15:00 časova prijavljen oporavak kod 644 pacijenta.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio