AKTUELNO Više

Vakcinisano preko pet i po hiljada Barana, u Krajini slabiji odziv od očekivanog

Prej tvteuta13:29 11 Maj 2021

Od početka masovne vakcinacije u Crnoj Gori, i građani Bara pokazali su veliko interesovanje za imunizaciju dostupnim vakcinama, dok prema riječima direktorice Doma zdravlja Bar dr Branke Purlija i revakcinacija ide po zamišljenom planu. Popravlja se i epidemiološka situacija, na zadovoljstvo i građana i zdravstvenih radnika.

„Nešto slabiji odziv od očekivanog bio je u ambulanti u Ostrosu, gdje se tokom vikenda vakcinisalo 139 građana. Tim za vakcinaciju obavio je i četiri kućne posjete, gdje je vakcinisano pet nemoćnih i starijih osoba. Revakcinacija će biti organizovana 29. i 30. maja, a u slučaju da bude još zainteresovanih za vakcinaciju, to mogu obaviti u Baru. U narednim danima vršiće se i vakcinacija građana u djelovima Crmnice i Virpazara“, kazala je direktorica DZ Bar dr Branka Purlija.

U Baru je otvoreno 12 vakcinalnih punktova, a da je dobar odaziv građana govori i podatak da su dopremljene količine Sinofarma pri kraju. Određena količina vakcina Fajzer – Biontek poslata je i za Ulcinj, koja je za sada dostupna određenim kategorijama društva.

Iz Doma zdravlja Bar poručuju da iako nije obavezna, vakcinacija jeste jedini put ka izlasku iz krize koju je korona uzrokovala.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio