Utvrđen raspored podnošenja zahtjeva za dječji dodatak

Prej tvteuta11:26 31 Avgust 2021

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je raspored po kojem će se vršiti podnošenje zahtjeva za dječiji dodatak. Zahtjevi se podnose od sjutra i to po sljedećim rasporedima, koji važi za Bar i Ulcinj:

CSR Bar i Ulcinj 

  • Od 01.09.-03.09. prema azbučnom redu ( od A-Đ ) ;
  • Od 04.09.-06.09. prema azbučnom redu ( od E-K );
  • Od 07.09 -08.09. prema azbučnom redu ( od L-O );
  • Od 09.09. – 11.09. prema azbučnom redu ( od P-U) i
  • Od 13.09. – 15.09. prema azbučnom redu  ( od F-Š ).

Da biste dobili dječji dodatak, potrebno je da se prijavite u Centar za socijalni rad u opštini u kojoj je prebivalište djeteta i roditelja/staratelja na čije ime će se isplaćivati dodatak za djecu. Prema izmjenama Zakona, do petoro djece u porodici može ostvariti pravo na dodatak za djecu.

Prijave za dječji dodatak počinju od 1. septembra. Roditelji se mogu  prijaviti radnim danima u terminu od 7 do 18 časova i subotom od 7 do 12 časova.

Potrebno je da se sa ličnom kartom identifikujete u centru i da prijemnom radniku date matične brojeve (JMB) članova Vaše porodice – sve se dalje radi automatizovano, kroz e-Socijalni karton, saopšteno je ranije iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Dječji dodatak će biti isplaćen sredinom novembra za oktobar, ukoliko ste se prijavili u septembru. Isplata materijalnih davanja, a time i dodatka za djecu, vrši se sredinom tekućeg mjeseca za prethodni mjesec. Isplata se vrši preko Pošte Crne Gore na adresu prebivališta/stanovanja koju ćete potvrditi prijemnom radniku prilikom prijave za dodatak za djecu u centru za socijalni rad.

Ukoliko se ne prijavite u septembru, nećete biti u mogućnosti da dobijete dodatak za oktobar.

  • 1

    Radio