POLITIKA Više

URA ZBUNJUJE DA BI STITILA SVOJE PRIVILEGOVANE

Prej tvteuta15:33 14 Avgust 2017

JP KOMUNALNE DJELATNOSTI ULCINJ

 

 

URA ZBUNJUJE DA BI STITILA SVOJE PRIVILEGOVANE

 

 

U Javno preduzeće “Komunalne djelatnosti” Ulcinj ocjenjujemo reakciju Građanskog pokreta URA kao pokušaj zablude sa namjerom da štiti dugogodišnje privilegovane (duznike), a nikako kao zbrinjavanje građana i doprinos njihovom opštem interesu.

Podsjećam da Odluku za određivanje cijena za usluge za JP”Komunalne djelatnost” donio Upravni odbor ovog preduzeća u februaru 2017.god., te isti je usvojen u Skupštini opštine Ulcinj dana 09. Marta iste godine. Da su godpoda  URA-e bili stvarno zabrinuti za građane onda za svaku primjedbu uputstvo i slično mogli su tu reagovati bilo amandmanski ili diskusijama svojih predstavnika.

Na suprot, oni su izabrali neprisutnost na toj sjednici!

Onda, manimo se propagandama i budimo na teren stvarnosti jer najobičnija računica-primjer pokazaće nam da:

U jedno domaćinstvo površinom od 300 m2 gdje zive 5 člana. Objekat se ne koristi za privređivanje.

Iznos fakture je 20.86 € mjesečno odnosno 250,22 € godišnje. Primjer drugi, kuća koja ima istu površinu i broj člana ali, i 15 ležaja koji se koriste za privatni smještaj. Te gorepomenutom iznosom od (250,22 € ) dodaje se i iznos  takes za 15 ležaja, tj. 15 x 5 = 75 € ili ukupno 325,22 € za godinu dana, obuhvativši i taksu za objekat u cijelini.

Opština Bar za taksu stanovanja ima skoro istu odluku za JP ali 100% veću za ležaje (10 €).

Ni oni ali ni mi nismo zadovoljni brojem ležaja predviđen odlukom a i svijesni smo da je broj ležaja veći. Ali Vi treba da znate ili znate da odluke za privatni smještaj, shodno koje mi određejumo naše tarife donosi neko drugi a ne JP ”Komunalne djelatnosti” Ulcinj.

Kada bi Vaša “zabrinutost “ bila za obične građane kojim se ne bave privredom, mi bi Vas razumjeli, jer i mi mislimo da za tu kategoriju postojeće  cijene treba da se preispitaju.

Ono što mi ne razumijemo i ne odobravamo jeste interes “privilegovanih” privrednika, koji su profitirali za vrijeme Vaše dvogodišnje  vladavine.

Podsjećamo, fakture prema sanitarnoj deponiji “Mozura” u Januaru ove godine su bile oko 5,000 eura dok u Julu iznosi 23,170 eura. Ovu razliku skoro petostruku, po Vašem nahodjenju treba da plate gradjani koji se ne bave privredom ?! Mi mislimo da ne, i u tom smjeru jesu i naša potraživanja prema 16 hotela koji nijesu potpisali ugovor za odvoz otpada sa nama.

Na ovaj način menadzment, dje svi su jednaki i naplata je sa jasnim tarifama, omogućilo nam da imamo 194 % povećanje prihoda u šestomjesečnom bilansu ove godine (bez takse za ležajeve). Pored toga JP Komunalne djelatnosti  za ovaj period po prvi put ima pozitivan bilans od 15,8 % dobit, sa tendencijom da do kraja godine dobit bude do 30 %. Ovo sigurno nije izraz “javašluka” , kako ste Vi naveli i “pijanih radnika”, kako ste ih imenovali na prošloj sjednici Skupštine Opštine Ulcinj, radnike ovog preduzeća.

JP ”Komunalne Djelatnosti” ovih dana ispravlja broj faktura za domačinstva koje se ne bave privredom, gdje je obuhvaćena i taksa za lezaj. Zato pozivamo gradjane ako postoji bilo koji slučaj takve vrste da se jave ovom preduzeću i odmah ispravimo pomenute greške.

Gospodo iz URA-e, prije nego što izlazite sa saopštenjem, pozivamo Vas da kontaktirate naše preduzeće koja je uvjek izašla u susret i otvorena prema svim gradjanima pa i Vama.

 

 

S postovanjem,                                                                                   VD Direktor,

Skender Kaleziqi

  • 1

    Radio