SliderMN Više

Upravni sud: Brđanin je direktor Uprave policije, presuda obavezujuća

Prej tvteuta10:02 8 Jul 2023

Upravni sud jasno saopštava da je Zoran Brđanin direktor Uprave policije. Iz Upravnog suda kažu da su poništili, kako navode, nezakonito rješenje Vlade Crne Gore o razrješenju Brđanina i dali rok od 30 dana da Vlada donese zakonitu odluku. Podsjećaju da je postupanje po presudi obavezujuće.

Upravni sud je odluči da smjenjeni direktor Uprave policije Zoran Brđanin treba da se vrati na posao. Presuda je obavezujuća, a u njoj se navodi da je odluka Vlade bila nezakonita. Zbog toga su, kako navode u odgovorima za Televiziju E, poništili rješenje o Brđaninovoj smjeni i naložili da Vlada 30 dana od dobijanja presude donese novo rješenje koje će biti zakonito.

“Imajući u vidu da je Sud poništio rješenje o razrješenju, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen, odnosno Zoran Brdjanin je direktor Uprave policije. Postupanje po presudi je obavezujuće, a Upravni sud nije nadležan da ocjenjuje odgovornost pojedinaca u slučaju nepostupanja po presudi, već je to u nedležnosti drugih organa”, piše u odgovorima iz Upravnog suda.

Presududa koju je Upravni sud donio 6.juna Brđaninu i Vladi Crne Gore dostavljena je mjesec kasnije, kazao je advokat Brđanina Siniša Gazivoda. Rok da Vlada postupi po presudi teče od 5.jula.

  • 1

    Radio