AKTUELNO Više

UP: Postoje svi preduslovi za održavanje nastave u Crnoj Gori

Prej tvteuta20:10 27 April 2022

Postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama širom države, navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Ranije danas, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obaviješteno je da je 41 osnovna škola u Crnoj Gori dobila dojavu o postavljenoj bombi, te da je zbog panike koja je nastala obustavljena nastava u svim školama u zemlji.

„Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno – obrazovim ustanova i drugim objektima. Pripadnici policije su u cilju eventualnog pronalaska opasnih predmeta i otklanjanja potencijalnih opasnosti izvršili pregled objekata i prostora kojom prilikom nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti“, navode iz policije.

Kaži i da su u toku aktivnosti policije na identifikaciji pošiljaoca, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje.

„Sa aspekta izvršenih kontrola, sprovedenih procedura i postupaka koje smo do sada realizovali, postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama“, poručuju iz policije.

  • 1

    Radio