SliderMN Više

Ulcinjski poštari se pridružili štrajku, traže povećanje plate za 30%

Prej tvteuta09:14 21 Septembar 2023

Zaposleni Pošte Crne Gore održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja, kojim su željeli da ukažu na svoja niska primanja, koja im preko deset godina nijesu značajno uvećavana, te su od menadžmenta crnogorske pošte tražili konkretna povećanja od 30%.

Jedan od dugogodišnjih zaposlenih ulcinjske pošte, Pavle Durović, za TV Teuta kazao je da im godinama plate nijesu uvećavane, te  ni nakon povećanja plata kroz program „Evropa sad“.

„Danas smo se ovdje okupili zbog jednog razloga – a to je povećanje plata. Nakon inflacije, povećanje cijene svih proizvoda, hrane, nama su plate ostale na nivou 2021. godine. Naš menadžment ne čini ništa po pitanju povećanja plata. U pošti nijesu podignute plate iako su svima podignute, a izgovor im je da nemaju dovoljno sredstava, i da će naše zahtjeve razmotriti u oktobru, međutim, nama ispod 30% ne znači ništa“, kazao je Durović.

Durović sa kolegama

On je dodao da kao poštar radi pune 23 godine, i da je nekada Ulcinj, sa znantno manje stanovnika i objekata, imao sedam poštara, koliko ih ima i danas, i to sa minimalnim primanjima.

„Mi planiramo u oktobru generalni štrajk, i ne odustajemo od povećanja plata za 30%. Imamo još zahtjeva, ali povećanje plata nam je trenutno najbitnije. Najmanje 12 godina nam nisu povećali plate, pošta u Ulcinju imala je sedam poštara danas i prije 40 godina“, zaključuje Durović.

Prema našim saznanjima, prosječna plata poštara kreće se od 550 do 580 eura.

 

  • 1

    Radio