AKTUELNO Više

Ulcinjska policija u avgustu uhapsila 11 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju; zaplijenjena marihuana u sedam pojedinačnih slučajeva

Prej tvteuta14:45 20 Avgust 2020

Tokom avgusta službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su sprovodili pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja tzv. ulične prodaje opojne droge, upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju kao i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Sankcionisano je 48 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 11 lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg. Ovom prilikom sancionisano je osam vozača koji pripadaju kategoriji mladih vozača i vozača početnika zbog ovog prekršaja.

Kod jednog od vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,09 g/kg.

Podnijete su četiri prekršajne prijave protiv vozača koji su prekoračili brzinu kretanja vozila preko 50 km/h u naseljenom mjestu i oni su lišeni slobode.

Tokom avgusta bilo je sedam pojedinačnih zaplijena marihuane, te je ulcinjska policija protiv lica kod kojih je ova opojna droga pronađena podnijela prekršajne prijave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Ulcinjska policija će i ubuduće sprovoditi pojačane aktivnosti u cilju smanjenja najtežih prekršaja.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

  • 1

    Radio