SliderMN Više

Ulcinjanka i njena kćerka žrtve silovanja i torture očuha i partnera

Prej tvteuta10:36 10 Decembar 2022

Više državno tužilaštvo (VDT) privelo je kraju istragu protiv osumnjičenog R.V., koji se naredbom za sprovođenje istrage sumnjiči za produženo krivično djelo silovanje i dva krivična djela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.

Osumnjičeni je u pritvoru od septembra ove godine, a pritvor mu je poslednji put produžen odlukom Vrhovnog suda.

Viši državni tužilac okončaće istragu nakon što mu bude dostavljen nalaz sudsko-medicinskog vještačenja o vrsti, težini i mehanizmu nanošenja tjelesnih povreda za oštećene, kao i DNK vještačenje koje je određeno naredbom.

Kako se sumnja, R.V. je od juna 2021.  do kraja avgusta ove godine u Ulcinju, više puta prinudio šesnaestogodišnjakinju na obljubu, što je za posljedicu imalo trudnoću.

Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, okrivljeni je izvršio obljubu i nad njenom majkom, a njegovom vanbračnom suprugom, više puta i bez njenog pristanka od juna do 31. avgusta ove godine.

Sumnja se da je osumnjičeni neutvrđenog dana tokom avgusta 2021. zaprijetio oštećenima da će ih pobiti ukoliko maloljetnica odbije da ima seksualne odnose s njim, pa je ona pristala iz straha za svoj život i život svoje majke.

Nakon toga, kako se navodi, on je na isti način prijeteći da će ubiti i njih i čitavu njihovu porodicu u više navrata prisiljavao maloljetnicu na seksualne odnose, koja je to prihvatila iz straha, a potom je maloljetna žrtva ostala u drugom stanju.

U međuvremenu, majka maloljetnice je iz straha zasnovala vanbračnu zajednicu s osumnjičenim, nakon čega je, sumnja se, on nastavio da ih fizički zlostavlja i seksualno iskorištava.

Kako se navodi u naredbi, tukao ih je, čupao za kosu, bacao ih na pod, prijetio nožem… Obje su zadobile teške tjelesne povrede.

Dalje se navodi da je 31.8. 2022. godine, na ulici u blizini zelene pijace u Ulcinju, vanbračnu suprugu, kako piše u naredbi za sprovođenje istrage, uhvatio za ruku, počeo da je davi, a zatim ju je odgurnuo, usled čega je oštećena pala na tlo, nakon čega ju je udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, od čega je zadobila tjelesne povrede.

Osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio djela koja mu se stavljaju na teret proizilazi iz dokaza i podataka koji su prikupljeni u dosadašnjem toku trajanja istrage, a posebno iz iskaza svjedoka, kao i djelimično iz njegove odbrane.

Osnovana sumnja da je R. V. izvršio krivična djela stavljena mu na teret proizilazi i iz izveštaja ljekara specijaliste JZU Dom zdravlja u Ulcinju na ime oštećenih.

 U Njemačkoj robijao pet godina zbog nasilja u porodici

Za produženo krivično djelo silovanje u KZCG propisana je kazna zatvora od pet do petnaest godina zatvora, a za krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici, takođe u produženom trajanju, propisana je kazna zatvora od jedne do pet godina.

Osumnjičeni je prilikom davanja generalija pred državnim tužiocem izjavio da je u Njemačkoj već osuđivan i da je robijao pet godina zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

 

  • 1

    Radio