AKTUELNO Više

Ulcinjanin tvrdi da ga je pretukao zamjenik komandira OB Ulcinj

Prej tvteuta21:57 13 Avgust 2022

DAN / Ugledni ulcinjski privrednik Predrag Peđa Klikovac podnio je juče krivičnu prijavu protiv zamjenika komandira OB Ulcinj Lazara Cakovića zbog, kako tvrdi, zlostavljanja i prebijanja koje je doživio u srijedu veče u stanici policije.

Prema njegovim riječima, njega je u prijemnoj prostoriji dežurne službe, bez razloga pretukao Caković dok je sjedio na stolici iznenada mu zadajući pesnicima više udaraca u predjelu glave i tijela. Nakon toga je Klikovac završio u Hitnoj pomoći Doma zdravlja. Svemu je prethodio verbalni a potom i fizički kontakt sa turistima ispred jednog ugostiteljskog lokala.

– Verbalno su me fizički napali turisti, otac i sin, koji su automobilom zakrčili saobraćaj, nakon čega sam pozvao obližnju partolu policije, koja je starijeg turistu privela, a ja sam se uputio u OB Ulcinj. Svemu su svjedoci nekolicina mještana. Po dolasku ispred OB, nastavljen je konflikt sa suprugom i sinom privedenog, koji su u međuvremenu došli. I od tog trenutka kreće tortura nadamnom, iako policiji nisam pružao nikakav otpor – priča Klikovac.

Kako tvrdi, Caković mu je potom zavrnuo ruku i uveo ga u prostoriju u kojoj nema nadzornih kamera.

– Obratio sam mu se rekavši da je pogriješio jer ja nisam nikoga napao, već sam napadnut, te da sam ja pozvao policiju. Pitao sam ga da li zna ko sam ja, želeći da mu objasnim da nisam nikakav nasilnik i kabadahija, već ozbiljan i porodičan čovjek, privrednik… ali se on u tom trenutku prodrao na mene riječima: „A znaš li ti ko sam ja?“ I krenuo je krvnički da me bije. Dok me je pesničao ne birajući gdje će me udariti, sjedio sam na stolici i pokušavao rukama da se zaštitim, ali bezuspješno. U jednom trenutku pomislio sam da nikad neće stati i da ću izgubiti svijest. Čitavu situaciju nijemo su posmatrala dva policajca – priča ogorčeno Klikovac.

Tagani: Ispitujemo slučaj

Načelnik OB Ulcinj Arben Tagani kazao je juče „Danu“ da je upoznat sa slučajem Predraga Klikovca i da je razgovarao s njim.
– Kao građanin podnio je krivičnu prijavu i žalio se na postupanje policije. To je njegovo pravo. Ja sam razgovarao sa kolegama i nisam dobio potvrdu da je bilo torture. Ali, doći će kolege iz Podgorice, izuzeće se svi snimci kamera i ispitati sve okolnosti, kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo i ima li nečije odgovornosti. Lično se protivim i osuđujem bilo kakvu vrstu torture i nasilja nad bilo kim. Klikovca poznajem dugi niz godina. Ukoliko se utvrdi da je bilo prekoračenja u postupanju bilo kog službenika policije, biće preduzete adekvatne mjere. Što se tiče kolege na
koga se odnose optužbe, on je do sada korektno kao starješina radio svoj posao – kazao je Tagani.

Dežurni ljekar u Hitnoj pomoći, između ostalog konstatovao je „na glavi bočno od temporale sa lijeve strane krvava ogrebotina dužine jedan cm, sa unutrašnje strane usne posjektina 0,3 cm, otečeno čelo glave, otečena i crvena desna arkada, uznemiren, preplašen, TA 180/80“. Klikovac je noć proveo u pritvoru, a osnov za to je bio, kako su naveli u OB Ulcinj, „nasilničko ponašanje“.

U međuvremenu je još jednom završio u Hitnoj pomoći, zbog glavobolje i bolova u leđima i stomaku. Konstatovan mu je visok krvni i srčani pritisak i napisan uput za prijemno odjeljenje bolnice u Baru.

Klikovac tvrdi da su mu u policiji tražili alkotestiranje aparatom, koje je odbio,  tražeći testiranje iz krvi.

Dodaje da je prkršajni postupak oko sukoba sa turistima sproveden na njegovu štetu.

– Kada su vidjeli šta su mi uradili, uredili su da ja budem jedini krivac. Tvrde da sam udario ženu, ne bi li se nekako „oprali“. A ja napadnut, ja pozvao policiju, ja pretučen u policiji i na kraju – kriv. Za svojih 60 godina nisam ovako nešto doživio i ne želim više nikome nikad da prođe kroz torturu onih koji treba da nas štite, a ne biju. A eto, znaju Ulcinjani i mnogi drugi jesam li nasilnik i kabadahija i jesam li to ikada bio – zaključuje Klikovac.

Prijava na brutalno i užasno ponašanje starješine iz Ulcinja biće podnijeta je i Unutrašnjoj kontroli Ministarstva unutrašnjih poslova. Mediji su ranije pisali da je Lazar Caković jedan je od aktera policijske represije u Budvi ljeta 2020. Takođe se pisalo da je Caković inače poznat po nasilničkom ponašanju, te da ima više krivičnih prijava podnesenih protiv njega.

  • 1

    Radio