SliderMN Više

Ulcinjanin Božo Čović treći na Međunarodnom takmičenju u Beču

Prej tvteuta14:58 23 Novembar 2022

Student druge godine master studija na poslovno-pravnom smjeru Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Božo Čović, osvojio je treće mjesto na takmičenju u pisanju članka na temu arbitraže, koje je organizovano za zemlje Zapadnog Balkana (Western Balkans Arbitration Writing Competition).

Kako ističu na Univerzitetu Crne Gore, članak na temu „Arbitraža u post-Kovid eri: Kuda dalje?“ (Arbitration in the post-Covid era: Where do we go next?) nagrađen je trećom nagradom u konkurenciji radova koji su pristigli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, a na osnovu ocjene nacionalnog i međunarodnog žirija, sastavljenih od prepoznatih stručnjaka iz navedene oblasti.

Svečana dodjela nagrada održaće se u maju 2023. godine, u Beču (Austrija), gdje će nagrađeni takmičari imati prilike da se susretnu sa vodećim stručnjacima iz svijeta arbitraže.

„Čestitamo Božu na sjajnom uspjehu i ohrabrujemo naše studente da proširuju svoja znanja i nastave da na najbolji način predstavljaju Pravni fakultet“, navode u saopštenju UCG.

  • 1

    Radio