EKONOMIJA Više

TO Ulcinja na sajmu turizma u Varšavi

Prej tvteuta14:34 26 Novembar 2016

24.novembra u Varšavi je službeno otvoren jedan od najvažnijih turističkih sajmova u Poljskoj. Sajam okuplja preko 500 izlagača iz 60 zemalja svijeta i trajaće do 26-og novembra. Među brojnim izlagačima svoje je mjesto zauzela i Crna Gora.

Uz Nacionalnu turističku organizaciju, Crnu Goru kao turističku destinaciju, odnosno njen turistički proizvod na sajmu predstavljaju i: LTO Bara, Budve, Kotora, Tivta, Ulcinja i Podgorice, HG „Budvanska Rivijera“, „Montenegro Stars Hotel Group“, HTP „Trend Korali, a među našim privrednicima koji su odlučili da svoju ponude predstave na poljskom tržištu su hotel Riva, i apartmani Llolla i Holiday.

Posjetiocima crnogorskog štanda je omogućena prilika da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom, bogatstvom prirodnih ljepota, kulturnim nasljeđem, raznovrsnim aktivnostima, nacionalnom kuhinjom, povoljnim aranžmanima za predstojeću zimsku i ljetnju sezonu, kao i novinama na polju investicija.

Prvi dan sajma obilježen je posjetama štandu od strane Ambasadorke Crne Gore u Poljskoj, Ljiljane Tošković i njenih saradnika, kao i novinara magazina „Ambasador“ , Świat Elit…

Drugi dan delegacija Ulcinja koju predvode Podpredjesnik Opstine g.Arian Murati, direktor TO Ulcinj g.Mr Fuad Hadzibeti I sluzbenik Sekretarijata za finansije g.Selim Karamanaga posjetila je Opstinu Volumina I imali sastanak sa predsjednikom te Opstine g.Kazimierz Rakowski, podpredsjednikom g.Adam Lossan I predsjednikom Opstine Urzad g.Robert Makowski. Na ovom sastanku razgovaralo se o mogucnosti medjusobne saradnje, razmjenjivale su se ideje I misljenja narocito za razvoj turistickog sektora, a izmedju ostalog naveli su spremnost potpisivanja sporazuma o pobratimljenju koji bi nam ujedno otvorio vrata na ovom veoma potencijalnom trzistu, naveo je direktor Hadzibeti.

Takodje imali su sastanke sa predstavnicima poljskih turoperatora koju u svojoj ponudi nude aranžmane za Ulcinj, PR agencijama, kao i sa najznačajnijim blogerima.

Moramo reci da poljski turisti posljednjih godina sve više posjećuju Ulcinj tako da sajam u Varsavi je jedan od najznacajnih za predstavljanje turisticke ponude naseg grada

U prvih 9 mjeseci 2016. Crnu Goru je posjetilo 51.593 poljskih turista, odnosno 3,32 % više, koji su ostvarili 275.189 noćenja, odnosno 5,92% više u odnosu na isti period 2015. Prosječno su se zadržavali 5,33 dana, a u ukupnoj strukturi inostranih noćenja zauzeli su 2,72 %.

Stručna služba TO Ulcinj

 

  • 1

    Radio