SliderMN Više

Ulcinj – Službenik Komunalnih djelatnosti osumnjičen da je prisvojio preko 2.800 eura

Prej tvteuta15:03 28 Oktobar 2022

Ulcinjska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (45) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saznaju Vijesti.

„Naime, A.D. je kao službenik u preduzeću d.o.o. „Komunalne djelatnosti“ Ulcinj, tokom ljetnjih turističkih sezona 2019., 2020. i 2021. godine na rejonu naselja Donji i Gornji Štoj u Ulcinju, zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, vršeći naplatu novca korisnicima, prisvajao uplaćeni novac“, saopošteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je A.D. to realizovao, kako se sumnja, na način što je izdavao priznanice korisnicima na tačan iznos koji su uplaćivali, da bi nakon toga u tim istim priznanicama, istih oznaka, mijenjao i brisao, odnosno upisivao druge brojeve.

„Prikazivao umanjene brojeve i takve priznanice sa umanjenim iznosima uplaćenog novca prikazivao u blagajni navedenog preduzeća, a sve u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist čime je oštetio navedeno preduzeće za iznos od 2.812 eura“, navodi se u saopštenju.

  • 1

    Radio