SliderMN Više

Ulcinj: Otvorena međunarodna izložba pasa, učestvuje 251 takmičar

Prej tvteuta14:58 4 Decembar 2023

Na Adi Bojani danas je svečano otvorena Međunarodna izložba pasa, koju organizuju Kineloški savez Crne Gore i JP Za uzgoj i zaštitu divljači „Ulcinj“, na kojoj prema riječima direktora KSCG, Miodraga Vreteničića, učestvuje 251 takmičar. Izložba će trajati dva dana (4. i 5. decembra), a Vreteničić ocjenjuje da je čast što su nakon duže vremena ponovo u Ulcinju, te da ih je vrijeme poslužilo.

 „Danas i sjutra imamo tri manifestacije, jednu nacionalnog i dvije međunarodnog karaktera, prijavljen je ukupno 251 pas iz 21 evropske zemlje, što je zaista impozantan broj i za mnogo veće zemlje.  Jako smo zadovoljni sa odabirom terena, izlagači su smješteni ovdje na Adi i imamo sve uslove za jednu vrhunsku manifestaciju danas i sjutra“, kazao je Vreteničić.

Direktor JP Za uzgoj i zaštitu divljači, Bledar Nelaj, kazao je za TV Teuta da je veoma zadovoljan odvijanjem manifestacije, te i da želi dobre rezultate i lijepo druženje svim učesnicima.

„Meni je ovo prvi put da prisustvujem ovakvoj izložbi, i drago mi je da ima izlagača i iz Ulcinja. Izlagači su nam potvrdili da su im uslovi odlični, i vjerujem da nema boljeg mjesta za organizaciju ovakvog događaja“, kazao je Nelaj.

Za utorak, 5. najavljene su finalne izložbe, a biraće se i najljepši mladi i najljepši zreli pas.

  • 1

    Radio