AKTUELNO Više

Ulcinj: Oduzeto oko 50 kilograma skanka; osumnjičeni pronađen i lišen slobode

Prej tvteuta15:51 8 Decembar 2017

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su u pronašli i oduzeli oko 50 kilograma skanka. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su 07.12.2017. godine u vremenskom periodu od 20,00 do 22,20 časova pratili putničko motorno vozilo, džip marke „Mitsubisi“, albanskih registarskih oznaka. Policijski službenici su pokušali oko 22,20 časova da zaustave ovo vozilo u mjestu Vladimirske krute, koje nije stalo na znak zaustavljanja već se udaljilo u pravcu Bara. Službenici OGB Ulcinj su krenuli u potjeru za ovim vozilom i u mjestu Dobre Vode su pronašli navedeno vozilo, parkirano na oko 2 km od magistralnog puta Vladimir – Bar. Vozilo je bilo otključano, a u njemu se niko nije nalazio.

O svemu su obaviješteni službenici Odeljenja bezbjednosti Ulcinj i Centra bezbjednosti Bar.

Policijski službenici su u vozilu „Mitsubisi“ pronašli dvije crne putne torbe u kojima se nalazilo 41 pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije zelene boje, ukupne težine oko 49,8 kilograma a za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

Jutros, 08.12.2017. godine oko 07,30 časova službenici OGB Ulcinj su pronašli N.S. (37) iz Skadra, Republika Albanija, koji je, kako se sumnja, upravljao vozilom marke „Mitsubisi“. Na lice mjesta došli su i službenici Odsjeka za borbu protiv droge i CB Bar. N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se N.S privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

  • 1

    Radio