SliderMN Više

Ulcinj očekuje niz značajnih infrastrukturnih i razvojnih projekata u narednom periodu

Prej tvteuta15:10 13 Januar 2023

U narednih pet godina, Ulcinj će dobiti značajne infrastrukturne, turističke i druge razvojne projekte kroz  Strateški plan razvoja opštine, a sve sa ciljem da Ulcinj konačno valorizuje neke od svojih najznačajnijih privrednih grana. Dokument koji je usvojen krajem prethodne godine dobio je saglasnost resornog ministarstva, i sada lokalnu samoupravu čeka mnogo posla u implementaciji koraka ovog, zasigurno najvažnijeg dokumenta u novijoj istoriji Ulcinja.

Kompletna rekonstrukcija putne infrastrukture, uređivanje i opremanje lokacija, rekonstrukcija javnih površina, izgradnja novih parking garaža, investicije u hidrotehničkoj, komunalnoj, sportskoj i drugoj strukturi, investicije u poljoprivredi, turizmu, i niz projekata i investicija kako u užem tako i širem gradskom području glavni su projekti i investicije koje će se realizovati u narednom periodu. To je između ostalog, za TV Teuta kazala menadžerka Opštine Ulcinj Ivana Karađinović.

Kao menadžerka opštine, Karađinović kaže da je do sada saradnja sa građanima i sekretarijatima na dobrom nivou, i vjeruje da će se takva praksa nastaviti.

Građani se o Strateškom planu razvoja Opštine Ulcinj mogu informisati i putem sajta opštine, u kome su detaljno opisani brojni projekti i planovi za razvoj grada do 2028. godine.

U večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 i 30, u intervjuu sa menadžerkom Opštine Ulcinj, poslušajte  više o novim razvojnim projektima za najjužniju crnogorsku opštinu.

 

  • 1

    Radio