SliderMN Više

Ulcinj: Medicinskog tehničara povrijedio pacijent tokom pružanja pomoći

Prej tvteuta13:58 31 Jul 2023

Ekipa jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju fizički je napadnuta sinoć oko tri sata iza ponoći, tokom pružanja hitne medicinske pomoći.

– Medicinski tehničar je tom prilikom povrijeđen i zadobio je otvorenu ranu na slijepoočnici. Transportovan je u Opštu bolnicu Bar i trenutno je na bolovanju- naviodi se u saopštenju.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković apeluje na građane da poštuju ljekare i medicinske tehničare.

– Napadi na zaposlene Zavoda za hitnu medicinsku pomoć učestali su u posljednje vrijeme. Apelujemo na građane da na dostojanstven način dolaze u hitnu medicinsku pomoć i da razumiju da od zdravstvenih radnika ne mogu očekivati da rade pod pritiskom i prijetnjama, a da ne govorimo o nanošenju teških tjelesnih povreda. Zakon je jasan – počiniteljima prijeti kazna od tri do pet godina zatvora. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore stoji uz svoje zaposlene. Insistiramo da MUP i tužilaštvo pod hitno procesuiraju počinioce- saopštio je Niković.

Ljekari i medicinski tehničari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, kako navode saopštenjem, rade ozbiljan i odgovoran posao u cilju zaštite zdravlja građana i neprihvatljiva je svaka vrsta napada na njih.

  • 1

    Radio