SliderMN Više

Ulcinj: Krivična prijava zbog utaje poreza

Prej tvteuta11:17 2 Februar 2024

Policija je podnijela krivične prijave protiv pravnog lica „Alek CO“ doo iz Ulcinja i direktora O.V. (37) zbog utaje poreza i doprinosa. Osumnjičeni nije poreskom organu podnosio izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njihova zakonska obaveza. Po tom osnovu na štetu budžeta Crne Gore, za sebe je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 30.093 eura

To su potvrdili iz Uprave policije.

Službenici Sektora za brobu protiv kriminala su juče, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštva u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Alek CO“ d.o.o iz Ulcinju zbog sumnje da je počinilo krivično djelo utaja poreza i doprinosa, a u vezi čl. 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela, kao i protiv odgovornog lica u pravnom licu O.V. (37), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Naime, službenici Sektora za brobu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekomonskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga došli su do sumnje da su O.V. i gore pomenuto pravno lice, u cilju protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore, nevršeći službene dužnosti koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njihova zakonska obaveza, naveli su iz Uprave policije.

Oni su na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 30.093 eura, a na štetu budžeta Crne Gore.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intezivne aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju drugih krivičnih djela u cilju uspostavljanja stabilnijeg društvenog ambijenta.

  • 1

    Radio