AKTUELNO Više

Ulcinj konačno dobija hotel sa 5 zvjezdica

Prej tvteuta20:35 2 Jun 2022

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila informaciju i predlog ugovora o pristupanju investicionoj obavezi između HTP „Ulcinjska rivijera“ i „Sunny Palace“ prema kojem će kotorska kompanija „Sunny Palace“ investirati najmanje 15,39 miliona eura u razvoj hotela sa pet zvjezdica, na mjestu gdje se nekada nalazio ulcinjski hotel Galeb .

„Ugovorom je definisano da će Ulcinjska rivijera imati mogućnost da u slučaju neispunjenih ugovornih obaveza od strane Sunny Palace uspostavi pravo svojine nad nepokretnošću uplatom 85% ukupne investicije Sunny Palace izvršene do tog momenta, uključujući i vrijednosti nepokretnosti koje je Sunny Palace platio po osnovu kupoprodajnog ugovora koji je Sunny Palace zaključio 5. maja sa Rokšpedoom od 6,85 miliona. Imajući u vidu činjenicu da je u ovom trenutku isključivi vlasnik nepokretnosti upisan Rokšped, pomenutu činjenicu smatramo značajnom u pravcu zaštite imovinsko-pravnih interesa Ulcinjske rivijere“, navodi se u usvojenom dokumentu.

Kako su Vijesti ranije pisale, Vlada, državna kompanija “Ulcinjska rivijera” i “Sunny Palace” usaglasile su predlog sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa koji se odnosi na investiranje u ulcinjski hotel “Galeb”.

Sunny Palace” je ovog mjeseca od podgoričke kompanija “Rokšped” kupila zemljište na kome se nalazio nekadašnji hotel “Galeb” u Ulcinju, a koji je oglašeno na prodaju u martu prošle godine.

Premijer Dritan Abazović na Fejsbuku je napisao da će Hotel Galeb, simbol grada Ulcinja, konačno početi da se gradi.

„Privatizacija iz 2006. godine završena je neuspješno, investicija nije realizovana, a najteži trenutak koji će ostati upamćen za sva vremena je njegovo rušenje 2008. godine (suprotno ugovorenoj obavezi). Danas, punih 16 godina kasnije, Vlada je potvrdila Ugovor kojim je Galeb promijenio vlasnika i time otvorila vrata novom investitoru da konačno realizuje projekat. Tako su se napokon stekli uslovi da Ulcinj na najprestižnijoj lokaciji u srcu grada dobije hotel sa 5 zvjezdica, koji će poslovati pod menadžmentom nekih od renomiranijih svjetskih hotelskih brendova. Vjerujem da je ovo samo prva u nizu velikih investicija koje će se pokrenuti u Ulcinju. Stvaramo nove vrijednosti, otvaramo nova radna mjesta i brendiramo našu državu kao prestižnu turističku destinaciju“, naveo je Abazović.

  • 1

    Radio