POLITIKA Više

UL-INFO NEZAKONITO POKUSAO DA ODUZIME NOVCANA SREDSTAVA IZ OPŠTINE ULCINJ

Prej tvteuta14:20 12 Decembar 2017

Privredni sud u Podgorici je rješenjem IP br 1445/17 spriječio pokušaj nezakonitog oduzimanja sredstava na štetu Opštine Ulcinj od strane NVO Ul – info i ukinuo rješenje javnog izvršitelja kojim je Opštini Ulcinj pokušalo nanijeti šteta od 4.546 eura.

Naime, ovlašćeno lice NVO Ul-info,Mustafa Canka, je dana 2.11.2017. godine, dopisom dostavio 33 fiktivne fakture na ime usluga koje niko od njega nije tražio, i izjasnio se da navodno Opština Ulcinj nije izmirila svoje obaveze po tim fakturama.

Uvidom u našu dokumentaciju, utvrdili smo da navedene fakture, nijesu primljene ni zavedene u računovodstvu niti arhivi Opštine Ulcinj, a što je bilo vidljivo i iz samih faktura – iste nisu imale zavodni broj, niti je bilo dokaza o dostavi za svaku od njih pojedinačno. Takođe nije bilo dokaza da je iko iz Opštine Ulcinj tražio usluge koje se navode u fakturama, niti da je bilo ugovornog odnosa među strankama, što Privredni sud navodi u obrazloženju ovog rješenja.

Očigledno je vlasnik ove NVO računao da se niko neće žaliti na ovakvo rješenje javnog izvršitelja, međutim pravovremenom reakcijom Sekretarijata za zaštitu imovine je spriječena šteta za budžet Opštine Ulcinj.

Opština Ulcinj će ovaj predmet proslijediti i nadležnom državnom tužiocu, kako bi se utvrdilo da li u radnjama NVO Ul-info i njenog vlasnika ima elemenata krivičnog djela prevare iz člana 244 Krivičnog zakona.

Kabinet Predsjednika

Opština Ulcinj

DOLJE MOZETE POGLEDATI DOKUMENT

Scan-priv sud

 

  • 1

    Radio