Rajoni/Bota Më shumë

Ukraina në prag të luftës? Sekrateri Antony Blinken qorton Rusinë

Prej tvteuta12:31, 19 Janar 2022

Me zhvendosjen e mbi 100 000 ushtarëve ne kufi me Ukrainën nga ana ruse krijohet panikë në skenën ndërkombëtare. Sekretari i shtetit Amerikan Blinken gjatë vizitës së tij në Kiev tregon se gjendja është alarmante dhe se Rusia po përgaditet për një sulm. Rusija mohon një gjë të tillë.

Bota po përpiqet që konflikti të zgjidhet në mënyrë diplomatike mirëpo gjatë marrëveshjeve Rusia kërkon kushte të pa plotsueshme si mos anëtarësimi i Ukrainës në NATO po ashtu edhe shtetet fqinje e deri tek Polonija to mos jenë pjestarë të NATO. Këto kushte automatikisht janë refuzuar dhe priten oferta të reja. Blinken po ashtu thotë se në qoftë se nuk arrihet një marrëveshje atëher le të bëhet gati Rusija për pasoja serioze në rast të sulmit.

  • 1

    Radio