AKTUELNO Više

Ukinuta mjera nošenja maski na otvorenom, epidemiološka situacija sve bolja

Prej tvteuta12:14 20 Maj 2021

U skladu sa povoljnom epidemiloškom situacijom Ministarstvo zdravlja donijelo je naredbu kojom se od subote, 22.maja ukida obaveza nošenja maske na otvorenom, tamo gdje je moguće obezbijediti odstojanje od dva metra.

„Obaveza nošenja maske u zatvorenom ostaje na snazi, kao i sve ostale mjere”, kazao je na konferenciji za medije povodom predstavljanja novih mjera državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Uslovi ulaska stranih državljana u Crnu Goru su isti.

“Samo državljani susjednih zemalja, Srbije, BIH, Hrvatske, Albanije, Kosova, Rusije, Ukrajine, Bjelorusije u Crnu Goru mogu ući  bez PCR testa ili dostavljanja podataka o imunizaciji. Svi ostali moraju da imaju negativan PCR test ili dokaz da imaju antitijela ili da su u cjelosti imunizovani makar nedjelju dana prije dolaska u Crnu Goru, bilo kojom vakcinom.

Od opština na primorju, Ulcinj ima najveći broj zaraženih na stotinu hiljada stanovnika, dok je situacija u drugim primorskim opštinama povoljnija. Što se tiče masovne vakcinacije, i prema riječima direktora IJZ dr Igora Galića, u cjelosti je vakcinisano nešto više od 35 hiljada stanovnika, dok je broj onih koji su primili prvu dozu vakcine 151,522 , po čemu smo bolji od Albanije, S. Makedonije, BiH, Kosova…

S. Vukčević

  • 1

    Radio