SliderMN Više

UIP apeluje na trgovce da poštuju neradne dane

Prej tvteuta11:16 19 Maj 2023

Uprava za inspekcijske poslove apeluje na sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo da poštuju Zakon o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina na veliko i na malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Stoga napominju trgovce, na koje se odnosi navedeni zakon, da ne rade tokom dana državnog praznika odnosno u ponedeljak i utorak 22. i 23. maja koji su u skladu sa odredbama ovog Zakona propisani kao neradni.

„Takođe podsjećamo subjekte nadzora da će se za nepoštovanje ove obaveze, pored novačnih kazni, primjenjivati i propisana upravna radnja koja podrazumijeva zatvaranje prodajnog objekta ili drugog prodajnog mjesta za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen navedenim zakonom“, dodaju oni.

Iz Uprave podsjećaju da se nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i trgovina na malo može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijacama,  štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka.

  • 1

    Radio