SliderMN Više

Uhapšeni pripadnici „kavačkog klana“: Osumnjičeni za pripremanje likvidacija Vukotića i Jovanovića

Prej tvteuta15:54 6 Jul 2023

DAN – Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je na današnjoj sjednici Vlade da su jutros uhapšena tri pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koja su učestvovala u pripremi ubistva dva lica u Crnoj Gori.

– Jutros smo imali aktivnosti na lišavanju slobode tri prpadnika organizovanih kriminalnih grupa, koja su učestvovala u pripremi ubistva dva lica u Crnoj Gori- kazao je Adžić.

Radi se o pripremanju ubistva Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. Kako portal Dan saznaje, uhapšeni su  Borko Bešović, Boris Pejović i  Saša Dragojević. Istragom je obuhvaćen i  Radoje Živković koji je u bjekstvu.

Kako je saopštio Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić, Specijalno policijsko odjeljenje je,po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, danas uhapsilo  B.B, B.P. i S.D.

-I protiv njih,ali i protiv R.Ž.,koji je u bjekstvu, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije,koja je imala za cilj lišenje života ostećenih J.V.,za vrijeme boravka u Upravi za izvrsenje krivičnih sankcija, i J.J.,dok je boravio u Kotoru,u zgradi koju su zvali „Pentagon“,u 2020.godini.

Kako Radonjić navodi, prethodnih dana je policija,po naredbi suda,a po zahtjevu Specijalnog drzavnog tužilastva,u okviru istrage ubistava oštećenih D.H. i A.S.,a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, izvršila pretresanje objekta štek garaže i kuće kriminalne organizacije „Kavački klan“, u Podgorici.

-I pronašla veliku količinu municije razlicitih kalibara,opremu za osmatranje,daljinske upravljače za aktiviranje ekspliziva,eksplozivne naprave od TNT-a,više pari rukavica,motocikala,teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze,karabin,pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznstih marki, stalke za puške,opremu za sječenje vozila. Specijalno državno tužilastvo i Specijalno policijsko odjeljenje ce nastaviti da preduzimaju dalje procesne radnje u ovim krivičnim predmetima- saopštio je Radonjić

 

  • 1

    Radio