SliderMN Više

Uhapšeni kralj kriptovaluta tvrdi da ima dokaze o finansijskim transakcijama sa Spajićem, oglasio se i Abazović

Prej tvteuta13:43 6 Jun 2023

Kralj kriptovaluta Do Kwon iz Južne Koreje potvrdio je da je godinama poslovao sa Milojkom Spajićem i da su imali zajedničke milionske kombinacije u godinama iza nas, saznaje BORBA.

On je saopštio nadležnim organima da o svim transakcijama sa Spajićem, a u pitanju je ogroman novac, ima dokaze i ugovore. Kwon tvrdi da je finansijski pomagao Spajića kada je on odlučio da se politički angažuje u Crnoj Gori.

Spajić

Pismo uhapšenog kralja kriptovaluta predato je SDT-u, premijeru Dritanu Abazoviću i ministru pravde Marku Kovaču. Crnogorska policija je uhapsila je krajem marta ove godine na podgoričkom aerodromu, državljanina Južne Koreje Do Kwon-a koji se sumnjiči da je izazvao više od 40 milijardi dolara gubitaka nastalih kolapsom kompanije koja je osnovala kriptovalutu Terra.

Iako je Spajić juče tvrdio da je zahvaljujući njemu uhapšen Do Kwon, kako nam je potvrđeno u policiji, to nije tačno. Kako je naknadno saopštio crnogorski MUP, dva državljanina Koreje Hyeong Do Kwon i Joon Hon Chang su uhapšeni na aerodromu zbog falsifikovanja putne isprave jer su prilikom pasoške kontrole na letu za Dubai upotrijebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Do Kwon

“To je utvrđeno provjerama Interpola. Pregledom prtljaga pronađene su i putne isprave Belgije i Južne Koreje. Provjerama Interpola utvrđeno je da su isprave Belgije falsifikovane”, kaže se u saopštenju MUP-a.

Abazović upoznao Kovača sa sadržajem pisma

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je jutros pročitao pismo južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen 23. marta na podgoričkom aerodromu, o navodnim vezama sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Abazović

Kazao je da je sa pismom upoznao i ministra pravde i uputio ga na nadležno tužilaštvo.

„Sa sadržajem pisma sam upoznao ministra pravde i uputio ga nadležnom tužilaštvu. To je sve što je u mom domenu. Van toga nemam specijalni komentar. Neću da se bavim sadržajem pisma. Samo da kažem zbog građana, ovdje se ne radi o dripcu ili nekom narkomanu sa Zabjela ili drugog dijela Crne Gore, ovdje se radi o čovjeku za kojeg postoje optužbe, da je pronevjerio 40 milijardi dolara i kojeg traže nadležni organi SAD-a, Južne Koreje i za koga je posebno zainteresovan FBI-a“, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

  • 1

    Radio