AKTUELNO Više

Uhapšen Rade Milošević

Prej tvteuta21:51 21 Decembar 2022

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su nekadašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

„Po nalogu Specijalnog državng tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije“, kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić agenciji MINA.

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

Podsjetimo, Milošević je bio uhapšen i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva zaustavljanja krijumčarenja cigareta. 

Kako je ranije saopšteno, krijumčarenje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Osim Miloševića, tada je uhapšeno još nekoliko osoba. Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta. Tada je uhapšen i biznismen iz Nikšića Zdravko Kosanović.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene. On je tada pušten nakon saslušanja.

  • 1

    Radio