SliderMN Više

Uhapšen Đorđije Pavićević, njegov bivši radnik i dva carinika zbog sumnje da su krijumčarili cigarete

Prej tvteuta10:08 28 Decembar 2023

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeni su Đorđije Pavićević, čelnik KK Mornar, dva službenika Uprave prihoda i carina Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića  i bivšeg zaposlenog u Pavićevićevoj firmi Nikicu Kovačevića zbog sumnje da su krijumčarili cigarete.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva “P” DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva,kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema njegovim riječima Specijalno policijsko odjeljenje će protiv osumnjičenih podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica “P” DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, “A. D. C.” , “A.” i “L.I.”, sa sjedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

  • 1

    Radio