SPORT Više

Ugrožen opstanak ŽRK Ulcinj, Ministarstvo nije dalo odobrenje za korišćenje sale

Prej tvteuta15:44 18 Mart 2021

Upravu Ženskog rukometnog kluba Ulcinj zatekla je informacija koju su dobili od strane direktora Osnovne škole „Maršal Tito“. Naime, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije izdalo saglasnost za korišćenje školske sale rukometnom klubu, te su oni sada – bukvalno ostali bez prostora za trening i održavanje utakmica.

„ Prije nekoliko dana imali smo sastanak sa direktorom škole i njegovim saradnicima ,gdje nas je obavijestio da Ministarstvo nije dalo saglasnost za izdavanje sale za tekuću godinu, a koja je istekla u decembru prošle godine. Mi smo do sada imali ugovor u zakupu koji se uredno plaćao, međutim, sada smo faktički ostali na ulicu. Rečeno nam je da ne možemo niti da igramo utakmice niti da treniramo“, kazao je za TV Teuta predsjednik ŽRK Ulcinj Hafiz Murić.

Uprava za sada nije kontaktirala ministarstvo, ali, kako Murić tvrdi,  biće primorani da se obrate  ministarstvu ali  i Opštini Ulcinj, ukoliko se njihov problem ubrzo ne riješi, posebno uzimajući u obzir činjenicu da klub očekuje niz važnih utakmica za plasman u Prvu rukometnu ligu.

„Sačekaćemo još ova dva –tri dana, pa ćemo se obratiti Ministarstvu prosvjete kako bi riješili problem na najbolji mogući način. Mi smo sa školom do sada imali izuzetno korektne odnose, zašto je došlo do ovog problema ja ne znam, možda se krije i nešto drugo iza toga, ali ne bih da nagađam“, ocjenjuje Murić.

Klub je na zvaničnoj pauzi između nastavka takmičenja koje će se nastaviti narednog vikenda, a ukoliko se problem sale ne riješi ubrzo – opstanak kluba bi mogao biti doveden u pitanje kao i  sav trud koji je do sada uložen. U klubu se nadaju da bi ruku podrške mogli dobiti i od novog predsjednika Opštine Ulcinj.

„Uputio sam pismo novom predsjedniku opštine,koji i  sam dolazi iz sportskih krugova, i nadam se da će imati razumijevanja. Nama je najbliža sala na Topolici u Baru, a za samo jedan trening treba izdvojiti  oko140 eura. Jedina solucija je da ugasimo klub, a to bi bilo nešto najgore što bi nas moglo zadesiti“, zaključuje Murić.

Iako u dotrajalom stanju, fiskulturna sala Osnovne škole „Maršal Tito“ jedina u Ulcinju ispunjava uslove za održavanje rukometnih utakmica.

  • 1

    Radio